2015. március 22., vasárnap

Napfogyatkozás 2015. március 20-án/Solar Eclipse of March 20, 2015

2015. március 20-án egy teljes napfogyatkozás volt észlelhető Európa egyes részein, pontosabban a Feröer-szigeteken és a Spitzbergákon, emellett Európa nagy részén részléges napfogyatkozás volt látható.

Az esemény alatt méréseket végeztünk, illetve az iskolánk nagyon sok diákja figyelte meg ezt a ritka esetet. A méréseket tablettel, okostelefonnal, illetve egy hivatalos fénymérő eszközzel. A fényt LUX-ban mértük, és az eredményeket különféle táblázatokon és grafikonokon ábrázoltuk. 


On the 20th of March, 2015 a total solar eclipse could be observed in several parts of Europe, to be more accurate, in the Feröer Islands and the Spitsbergen, and a partial solar eclipse could be seen in the large part of Europe. 

During the event, measurements were made by us, and a lot of students of our school were watching this rare phenomenon. The measurments were performed by a tablet, a smartphone and an official light meter. We measured the light in LUX and we created various tables and diagrams including the results.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése